Pasiunea trece prin gene

Majoritatea alegerilor pe care le facem în viață, realizările trecute în lista de dorințe sau drumurile pe care sperăm să ajungem la un moment dat, au întotdeauna legătură cu persoanele din jurul nostru. Sau cel puțin la mine așa se întâmplă.

Cred că ne modelăm propria personalitate prin interacțiunea cu fiecare om pe care l-am cunoscut de-a lungul vieții. Pe de-o parte sunt cei pe care îi admirăm, rezonăm în comportament, gândire și percepții, iar pe de altă parte sunt cei de la care învățăm ce lucruri nu ne definesc și realizăm că există situații, momente, alegeri cu care, pur și simplu, nu ne potrivim. M-am gândit la prima categorie, la persoanele care m-au inspirat și mi-au insuflat o mare parte din valorile ce ma caracterizează astăzi și mi-am dat seama de unde vine pasiunea în tot ce fac.

Îmi vin în minte secvențe din copilărie: casa plină de machete de plastilină, hârtie creponată, animale cu corpuri de cartofi și ochi din boabe de piper, melodii reluate încontinuu la casetofon în paralel cu pașii de dans ai mamei în încercarea de a pune la punct coregrafia pentru serbarea de sfârșit de an școlar, nesfârșitele îngrijorări pentru rușinosul din clasă care s-ar putea să nu aibă curaj să-și spună poezia sau pentru cel mai năzdrăvan care nu se sinchisește să o învețe, biblioteca plină de materiale didactice și multe alte exemple despre care aș putea să scriu pagini întregi.

Mama mea este educatoare și pentru cei treizeci și trei de ani de când lucrează în învățământ, o admir pentru pasiunea cu care lucrează și astăzi și o “învinuiesc” fiindcă m-a făcut să pun suflet în tot ce fac, la fel ca ea.

Și iată cum fundația Seeding Knowledge joacă rolul grădiniței, , grupul de copii – aceleași provocări și bucurii, iar eu – copilăroasa de 23 de ani căreia puștii înscriși în program îi zic doamna. Povestea nu se aseamănă chiar întru totul. Nu am ajuns să fac animale din legume și nici mama  n-a făcut vreodată comunicate de presă, însă de la ea am învățat ce înseamnă să te bucure orice lucru mărunt care are legătură cu munca ta.

Dovada că pasiunea trece prin gene.

Georgia Petria- Relaţii Publice Fundaţia Seeding Knowledge

gpetria@seedingknowledge.foundation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s