1.

În implementarea fiecărui proiect sunt momente când tragi linie. După ce a fost bine, ce a fost rău și provocări prezente, trecute. Și ca să-mi fie mai ușor să răspund deja prea des auzitei întrebări din ultimul timp – “dar ce faceți acolo, că abia ați început?” – ei bine, la noi abia am început înseamnă –sesiuni intense de matematică, fixarea unor cunoștințe de engleză și limba română, ieșiri cu părinții, alergat și colorat fără oprire, plantat copaci și încondeiat ouă în ciuda ploii mărunte și foii de flipchart umplute vinerea după ce lucrăm în echipe, completate de sesiuni de dezvoltare personală individuală pline de fun și substanță.

Totul a început pe 26 martie, pe seară, când deloc cuprinși de oboseala acumulată peste săptămână – părinții, copiii, echipa Seeding Knowledge s-au strâns la sediul fundației și s-au lăsat provocați de Mihaela Enache – responsabilă cu dezvoltarea personală și prezentările tuturor. Emoțiile integrării în cel mai lung program educațional s-au amplificat pentru toată lumea la vederea clipulețelor de prezentare a puștilor.

Activitățile demarează cu matematica și prin îndrumarea, Ancăi Efimov am descoperim că partea distractivă de la matematică este la un …rebus distanță. Tot de la Anca am aflat că muzica și matematica se împletesc excelent – iar orga este dovada elocventă a acestui fapt. Au urmat orele de engleză și limba română, unde după ce s-au trasat regulile de derulare a activităților, ne-au antrenat și fizic pentru că Marius a profitat de vremea frumoasă și a făcut un mix interesant între exerciții practice de creativitate și limba engleză.

Pregătirea teoretică a fost completată de aplicabilitatea cunoștințelor la Casa experimentelor, unde dis-de-dimineață am deschis la propiu locația și am început să cântăm cu picioarele la pian, ne-am așezat pe un pat de cuie, ne-am testa răbdarea, atenția și concentratrea la diverse joculețe sau am privit, pe rând, cum se electrizează părul într-un mod foarte interesant, fiecărui copil. Seria atelierelor și cunoștințelor aplicate a continuat cu Andreea M. Stoica la Atelierul de oratorie – ocazie cu care am mai adăugat un joc SKF la categoria Favourites – „Dârli, dârli, Da”.

Serile de vineri la fundație sunt speciale – când ne adunăm nici ploile de aprilie nu ne încurcă să ajungem la activitatea de dezvoltare personală cu Mihaela Enache. Aici se întâmplă minunile și se lucrează în echipe, pe creativitate, atenție sau aflăm mai multe despre fiecare în parte. Totul se întâmplă sub asistența vigilentă a Bogdanei sau a Elenei, care notează de zor pe carnețel. Astfel că la sesiunile de dezvoltare personală individuală notițele prind viață și dilemele dispar – cel puțin asta sesizăm – pentru că puștii răspund că ce se întâmplă acolo rămâne în “camera misterelor”, după ce închid ușa.

Am lucrat mult la noi și la cunoștințele nostre, dar ne-am și distrat pe cinste la Color Run – mai concret, am alergat, ne-am colorat, ne-am tatuat și mai ales, au fost cu toții – toată puștimea Seeding Knowledge. Cei mai mari, responsabili de ei, au ținut galerie de pe margine. Pentru ei, ca să cunoască mai bine povestea Seeding Knowledge – au petrecut timp de calitate alături de puști la Muzeul Satului în Duminica Floriilor. Duminica Floriilor a fost un moment special, pentru că am marcat și plantarea copacilor SKF – unul pentru copii, unul pentru reprezentanții legali, unul pentru echipă.

Aceasta este doar introducerea acțiunii și programului propiu-zis – în spate sunt ore lucrate, mailuri de feedback, sponsorizări, oameni care îți oferă gratuit ateliere, servicii și timp, răbdare, birocrație – că fără nu se poate, completate de mesaje de la părinți și puști încântați de activități. Și cum ziceam – matematică și Bach: https://www.youtube.com/watch?v=ipzR9bhei_o

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s