Un nou început

Îmi plac începuturile. Îmi plac emoțiile în care se încojoară. Necunoscutul. Întrebările.

Pentru că îmi plac și continuările iar un nou început este o continuare a ceva cumva, o transformare, la fel cum este și un sfârșit totodată.

Începutul la care mă gândesc, scriind acum, este cel al fundației Seeding Knowledge. El este, pe de o parte, o continuare firească a preocupării mele asidue pentru binele copiilor, iar pe de alta, sfârșitul șirului de posibile manifestări pe care ar fi putut-o îmbrăca această preocupare a mea.

Odată devenită mamă,  întrebarea quintesențială în mintea mea a fost: de ce au nevoie copiii pentru a deveni indivizi echilibrați, activi, împliniți?

Tot cercetând, descoperirile științifice, rezultatele cercetărilor veneau să-mi confirme ceea ce părea că știam deja: copiii au nevoie de iubire și de condiții optime pentru a se dezvolta.

Este atât de simplu, dar atât de complex totodată!

Atunci când se naște, orice copil este ca o sămânță. Vine cu setul său de însușiri naturale moștenite, dar mediul are un impact definitoriu în conturarea identității și a viitorului său. Sămânța are nevoie de condițiile optime pentru a își dezvălui adevăratul potențial, pentru a crește într-o plantă puternică, viguroasă.

A apărut apoi întrebarea: ce vreau eu să fiu în viața micii semințe? cum pot eu contribui la a crea aceste condiții optime pentru cât mai mulți copii?

Răspunsul meu este exact această fundație.

Cred că fiecare copil are deja tot ceea ce îi este necesar pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Rolul nostru, al fundației, alături de ceilalți adulți implicați în viața copiilor, este de îi însoți în această aventură de descoperire a lor înșiși, a lumii din jurul lor, iar mai apoi de a le oferi sprijinul necesar pentru a își alege drumul pe care doresc să îl urmeze în viață.

Și pentru că vorbeam de iubire, ea va apare în momentele dificile, când răbdarea sau rezistența ne vor fi puse la încercare, când viziunea ne va fi contestată, drumul îngreunat sau poate chiar credința în finalitatea fericită a acțiunilor noastre va fi zdruncinată.

Ea va apare, când vom privi în ochii micilor noștri coechipieri și vom vedea putere, inocență, credința că totul va fi bine.

Pentru ei ne aflăm în fața acestui început și abia aștept continuarea și poveștile pe care le vom depăna peste ani vorbind și despre emoțiile de acum, necunoscutul și întrebările ce vor părea așa îndepărtate atunci!

 

 

Arina Angelescu- Preşedinte  Fundaţia Seeding Knowledge

aangelescu@seedingknowledge.foundation

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s